Üks kevadiselt kerge ja värskelt roheline püreesupp neljale sööjale.
Vaja läheb:
- 150 gr Karni grillpeekonit
- 400 gr külmutatud herneid
- 2 keskmist kartulit
- 2-3 šarlottsibulat
- 750 ml puljongit (võib valmistada ka puljongikuubikust)
- 150 ml rõõsk koort
- soola ja pipart
- kaunistamiseks kooritud kanepiseemneid
Viiluta grillpeekon väikesteks ribadeks, pruunista pannil krõbedaks ja tõsta kõrvale jahtuma. Eemalda paberlehträtikuga liigne rasv. Kuumuta samal ajal pannil peekonirasvas hakitud sibul ja hauta vaiksel kuumusel mõned minutid. Samal ajal pane kartul ja puljong potti ning lase keema tõusta. Alanda kuumust ja keeda ca 5-10 minutit. Kui kartul ei ole veel päris pehme, lisa külmutatud rohelised herned ja keeda veel paar minutit. Lisa potti ka praetud sibul ja rõõsk koor.
Püreesta supp saumikseriga. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
Serveerides lisa supile peekoniribad, kaunista tilga rõõsk koorega ja puista peale kooritud kanepiseemneid.