Karni pirukatäidisega valmivad maitsvad pirukad eriti kergelt ja alltoodud pärmitaigen on tõeliselt kohev ja pehme.
PÄRMITAIGEN:
- pakk kuivpärmi (11 g)
- 500 g piima (soojendatult)
- 800 g jahu
- 120 g võid (sulatatult)
- veidike suhkrut ja soola
TÄIDIS:
- pakk Karni pirukatäidist
- 1-2 hapukurki
- magusat sinepit
TEE NII:
Valmista pärmitaigen. Soojenda piim umbes 45-50 kraadiseks. Lisa kaussi pool jahu kogusest segatuna kuivpärmiga. Sega piimaga ja jäta 20 min eelkerkima rätiku alla. Seejärel lisa maitseks veidi soola ja suhkrut, ülejäänud jahu ja sulatatud või. Sõtku umbes viis minutit. Puista jahuga üle ja jäta tunniks rätiku alla sooja kohta kerkima.
Täidise jaoks haki hapukurk peeneks ja sega pirukatäidise ja sinepiga.
Kui taigen on kerkinud, siis sõtku korralikult läbi ja rulli laiali ja valmista meelepärase suuruse ja kujuga pirukad. Alati enne ahju panekut lase pirukatel kerkida plaadi peal pool tunnikest.
Küpseta pöördrõhuga 15-20 min 180-kraadises ahjus.