Karni lihapallid teevad kokkamise lihtsaks. Kiirelt valmiv klassikaline pastaroog teeb rõõmu tervele perele.
VAJA LÄHEB:
- pakk Karni lihapalle (võid kasutada ka Karni kanafileepalle)
- 350 g spagette või tagliatelle makarone
- 1 suurem sibul
- 2-3 küüslauguküünt
- 1 punane paprika
- kirsstomateid
- 400 g purustatud tomateid
- kuhjaga supilusikatäis pitsamaitseainet
- sool, pipar
- praadimiseks törts õli
- soovi korral pestot ja värskeid ürte
TEE NII:
Haki sibul ja küüslauk. Lõika paprika väikesteks kuubikuteks ja poolita kirsstomatid.
Kuumuta paksupõhjalises potis õli, lisa sibul ja küüslauk ja prae paar minutit kuldseks. Lisa paprika ja kuumuta läbi. Seejärel lisa potti tomatikonserv ja veidi vett, maitsesta soola-pipraga, lisa pitsamaitseaine ning lase kastmel 10 minutit podiseda. Tomati ja paprika happesuse vähendamiseks võid lisada veidi suhkrut.
Samal ajal keeda pasta vastavalt pakendi juhistele soolaga maitsestatud vees al dente ja pruunista lihapallid pannil või ahjus. Nõruta pasta, sega lihapallide, tomatikastme ja kirsstomatitega ning serveeri.
Igale portsjonile lisa peale veidi pestot ning värskeid ürte.