Populaarne Mehhiko roog quesadilla ehk “väike juustune asi” valmib kiirelt ja tortilla vahele minevat kraami võib muuta vastavalt oma külmkapi sisule. Lihtne toidu “päästmise” retsept.
VAJA LÄHEB:
- 250 g sinki või vorsti või suitsukana (kasutasin Karni suitsu-keedu kanakoiba)
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- 150 g juustu
- 100 g ananassikuubikuid
- 4 nisutortillat
- peotäis rukolat (või spinatit)
- veidi õli praadimiseks
Haki sibul ja prae õlis paar minutit. Lisa pannile peeneks hakitud küüslauk. Eemalda koiva küljest liha ja tükelda. Lisa kana pannile ja prae kergelt läbi. Jaga saadud segu tortillade vahele võrdselt. Lisa ananass, rukola ja riivitud juust (juustuviilud sobivad ka). Voldi tortillad keskelt pooleks (nagu poolkuu) ja prae pannil või küpseta grilli vahel kuni juust sulab. Tõsta jahtuma. Lõika quesadillad sektoriteks ja serveeri näiteks värske salatiga.