Struudel

Struudel

Kiirelt valmiv küpsetis, milles saab tegelikult edukalt kasutada igasugust liha, aga antud retseptis läksid käiku KARNI CHEDDAR JUUSTUGA TOORVORSTID

.

KOOSTISOSAD

4-5 toorvorsti
2 punast sibulat
500 gr pärmi-lehttainast
praadimiseks killuke võid
maitsestamiseks soola-pipart
1 spl magusat sojakastet (soovi korral)
1 muna
seesamiseemneid

VALMISTAMINE

Haki sibul ja prae võiga paar minutit. eemalda toorvorstidelt kest ja lisa sisu pannile. Pruunista. Antud retseptis kasutatud toorvorstid olid juba parajalt maitsestatud ja soola-pipart ei lisanud, kuid soovi korral võib. Kellele meeldib kergelt karamelline mekk, võib praadimise lõpus lisada veidi magusat sojakastet. Lase täidisel jahtuda ja valmista ette tainas. Kasutatud tainas oli juba pakendis kaheks parajals ristkülikuks lõigatud ja oli vaja vaid rullida veidi õhemaks.

Aseta täidis taigna keskele ja voldi ääred teineteise peale. Suru liitekohad otstest kokku ja keera tekkinud piklik ristkülik ümber (liitekoht jääb alla). Korda sama teise taignalehega. Lõika pealmisele poolele sälgud, määri lahtiklopitud munaga ja kaunista seesamiseemnetega. Küpseta 180 kraadi juures umbes 25 minutit või kuni struudel on pealt kuldne. Lase jahtuda ja lõika viiludeks. Naudi!

Struudel